Loodgieter Thomas

Het opsporen en verhelpen van een lekkage in je leidingen

Een lekkage in één van je leidingen is het meest vervelende vochtprobleem dat je kan hebben. Lekkages worden alleen maar opgemerkt wanneer de gevolgen, zoals schimmel, verkleuringen op de muur en een muffe geur, zichtbaar worden. Helaas is er dan al flink wat schade aangericht en kan het lek al een lange tijd bestaan.

Wanneer je opmerkt dat er iets niet klopt, zoals een plotseling verhoogde waterrekening, minder waterdruk in de leiding, schimmel of vochtplekken op ongebruikelijke locaties in huis, is dit reden om een lekdetectie uit te voeren. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe een lekkage opgespoord en verholpen kan worden door vochtbestrijding, en ook de gevolgen van een waterlekkage

Thomas loodgieter

Wat zijn de gevolgen van een lekkage?

Waterschade en schimmelplekken

Het is duidelijk dat een waterlekkage waterschade veroorzaakt. Omdat de leidingen en afvoeren in de muur of onder de vloer liggen, kan het zijn dat een lekkage heel lang onopgemerkt blijft. Maar ondertussen veroorzaakt het lek wel schade aan de muur en onder de vloer. Je kunt alleen een lekkage vaststellen als er waterschade is en alle andere oorzaken van vochtproblemen zijn uitgesloten. Dan moet je zo snel mogelijk actie ondernemen. Helaas betekent het zien van waterschade niet dat de lekkage precies achter deze waterschade zit. Water zal altijd de gemakkelijkste route volgen en het kan dus meters verder van het werkelijke lek de muur aantasten.

Verhoogde waterfactuur

Het is logisch dat wanneer er water uit je leidingen lekt, dit zichtbaar is op je waterfactuur. Als je vermoedt dat je een lekkage hebt, kun je dit gemakkelijk controleren. Noteer de waterstand voordat je gaat slapen, wanneer je zeker weet dat er niemand meer water zal verbruiken. De eerste die opstaat controleert direct de waterstand. Als er een verschil op de meterstand is, is het bijna zeker dat je met een waterlekkage te maken hebt.

Slechte isolatie

Als de lekkage zich tussen de isolatie bevindt, kan het heel lang duren voordat je dit opmerkt. De isolatie zal het water absorberen totdat het volledig verzadigd is en pas dan zul je externe gevolgen zien. Het feit dat isolatie water absorbeert, betekent niet dat het geen schade aan de isolatie veroorzaakt. Rotswol of glaswol zijn niet waterbestendig en verliezen daardoor hun isolerende vermogen. Als je plotseling veel meer energiekosten hebt voor verwarming en je huis veel minder goed opwarmt, kan dit een teken zijn dat je isolatie door water wordt aangetast.

We zijn binnen een half uur bij u om uw dringende klus op te lossen.

Onze Dienstverlening

Ontstoppingsdienst

Snelle hulp zoals u van verstoppingen in het toilet of leidingen.

Lekkages

Wij herstellen alle lekken binnen en buiten uw huis snel en tegen een redelijke prijs.

CV ketel

Wilt u uw cv-ketel laten installeren of onderhoud laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

Verwarming

Wij enkel gebruiken ervaren professionals voor het installeren, onderhouden of repareren van verwarmingssystemen.

Boilers

Wilt u uw cv-ketel laten installeren of onderhoud laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

Radiatoren

Bij ons betaalt u ook voor het onderhoud van uw radiator een zeer scherpe prijs.

Rate this page